KMETIJSKA TRGOVINA CERJAK
Bukošek 69
8250 Brežice
Slovenija

Delovni čas:
Poletni: pon-pet: 7:00 do 19:00, sob: 7:00 do 13:00
Zimski: pon-pet: 7:30 do 18:00, sob: 7:30 do 13:00

Kontakt:
Tel.: +386 (0)7 499 3 900
Mob.: +386 (0)31 339 783

Pošlji povpraševanje

Analiza vina in svetovanje

Strokovne analize in svetovanje za vaše enološke potrebe

V našem laboratoriju izvajamo natančne analize grozdja, mošta, vina, žganih pijač in drugih alkoholnih proizvodov. Na podlagi teh analiz vam nudimo celovito strokovno svetovanje o primernih enoloških postopkih, tehnoloških rešitvah ter izbiri sredstev, ki bodo pripomogla k izboljšanju kakovosti vaših pridelkov. Poleg tega vam nudimo tudi senzorična mnenja.

Naše storitve vključujejo:
- Kemijska analiza vzorcev: Izvajamo podrobne kemijske analize vaših vzorcev in vam svetujemo glede optimalnih enoloških postopkov, ki temeljijo na teh rezultatih.
- Tehnološka priporočila: Podajamo priporočila za uporabo primerne tehnološke opreme in sredstev, ki lahko izboljšajo kakovost vaših pridelkov.
- Izboljšanje kakovosti: Na podlagi rezultatov kemične analize in senzorične ocene vam nudimo pomoč pri izboljšanju kakovosti vaših pridelkov.

Pri svetovanju se osredotočamo na:
- Optimalne enološke postopke: Svetujemo glede postopkov, ki bodo zagotovili najboljše rezultate za vaše pridelke.
- Izbira tehnološke opreme: Priporočamo ustrezno opremo in sredstva, ki lahko pozitivno vplivajo na kakovost končnega proizvoda.
- Kakovost pridelkov: Naši strokovnjaki vam pomagajo izboljšati kakovost vaših pridelkov na podlagi podrobnih analiz in ocen.

Obiščite nas in izkoristite naše strokovno znanje ter izkušnje za doseganje vrhunskih rezultatov v vašem vinogradništvu in vinarstvu.

Vrste analiz s parametri:

Analiza mošta
- Alkohol
- Sladkor
- Glukoza
- Fruktoza
- Skupne kisline
- Hlapne kisline
- Organske kisline: mlečna, vinska, jabolčna
- pH
- Relativna gostota
- Ekstrakt
- Glicerol
- YAN
- Prosta žveplena kislina
- Skupna žveplena kislina
- Askorbinska kislina
- Merjenje bistrosti

Analiza vina

- Alkohol
- Sladkor
- Glukoza
- Fruktoza
- Saharoza
- Skupne kisline
- Organske kisline: mlečna, vinska, jabolčna
- Hlapna kislina
- pH
- Relativna gostota
- Ekstrakt
- Glicerol
- Glukonska kislina
- Skupni polifenoli
- Prosta žveplena kislina
- Skupna žveplena kislina
- Askorbinska kislina
- Merjenje bistrosti

Žganje
- Alkohol

Testiranje
- Test na termolabilne beljakovine
- Test stabilnosti na vinski kamen
-Test stabilizacije na SO₂